De Gratis Winkel !

De winkel waar alles gratis is!

Het principe van de Gratis Winkel is heel eenvoudig: er is niets te koop en toch kun je er van alles vinden! Kleren, boeken, decoratie, keukengerei… je hoeft alleen maar te zoeken: het is allemaal gratis! Vergeet het geld, hier betaal je met bedankingsbriefjes!

Want ja, elk artikel dat je in de gratis winkel vindt, is door mensen gedoneerd. Mensen (misschien jij) die voorwerpen in hun kast hebben gevonden die ze nooit gebruiken. Een naaimachine, een citruspers, een sweatshirt dat te klein is… zoveel dingen die iemand anders gelukkig kunnen maken…

Als je bedenkt dat er in België alleen al 42 miljoen ongebruikte maar werkende huishoudelijke apparaten in onze kasten liggen, dan denken wij dat het tijd wordt om er daar een paar van weg te geven!

🍊”Dit is mijn citruspers. Diep van binnen, heb ik nooit van citrusvruchten gehouden…. ”

🧵”Bedankt voor de naaimachine, de mijne was stuk!”

🎨”Ik doe mijn aquarelpalet weg, maar ik ben heel benieuwd naar jouw schilderijen! Neem contact met me op!”

De Gratis Winkel is ook een manier om nieuwe mensen te ontmoeten! Je kan er kleine briefjes uitwisselen uit vol positieve vibes en dit geeft je de mogelijkheid om te connectoren met je buren.

Een plaats van gezelligheid, waar we onze manier van consumeren in vraag stellen. Kortom, een winkel waar je de circulaire economie zelf eens kunt uitproberen!

 

Dus hoe werkt het?

Aan de kant van de klant:

Je neemt maximaal één item per dag
In ruil daarvoor laat u een bedankbriefje achter. U kunt uw contactgegevens vermelden als u dat wenst.

Aan de donor kant:

U komt naar het Circularium om ons zoveel spullen als u wilt, zolang ze maar niet stuk, vuil, incompleet, gevaarlijk of bederfelijk zijn.
Je laat een briefje achter voor de toekomstige eigenaar waarop je zoveel dingen kunt zetten als je wilt. U kunt ook uw naam en adres schrijven. Of blijf anoniem, zoals u verkiest.

De Circularium Gratis Winkel
Open van maandag tot vrijdag
11.00 – 12.30 uur
13.30 – 18.00 uur
Circularium – Bergensesteenweg 95, 1070 Anderlecht
Een project gesteund door het OCMW van Anderlecht

Volg al het nieuws over de Gratis Winkel op Facebook!