Primeur voor Brussel, eerste circulaire supermarkt in Anderlecht

Persbericht :

“De KiloMet is een creatieve circulaire supermarkt waar iedereen welkom is. Het idee achter de KiloMet is de circulaire gedachte. Wat afval is voor de een is grondstof en inspiratie voor de ander” zegt Emma Boonen, coördinator voor dit Brussels initiatief van De Kringwinkel.
Je kan er reststromen (kurk, kaarsresten, houtafval,…) en wisselstukken (onderdelen van speldozen, van elektrische apparaten) kopen maar ook goederen in grote hoeveelheden. Voor de verkoop in bulk maken ze in De KiloMet een speciale prijs.
VitesBE, de vzw die de KiloMet en de Kringwinkel in Laken uitbaat, gaat echter nog verder.
“We willen een loyale sociale partner zijn in armoedebestrijding” stelt Lieven Van der stock, directeur van de VZW VitesBE. “Mensen die het moeilijk hebben een plaats te vinden op de arbeidsmarkt kunnen in de KiloMet werkervaringopdoen. Hiervoor werken we nauw samen met de Brusselse OCMW’s ”vult Van der Stock aan. Bij de opstart zullen er 4 mensen werken. Afhankelijk van de groei kan dit aantal nog stijgen.
Naast tewerkstelling zal iedereen in de KiloMet basisgoederen kunnen kopen aan dumpprijzen. Huisraad, kleding, boeken, speelgoed, meubels, matrassen, … het zal er allemaal verkocht worden per kilo en per meter. Deze verkoopformule is een manier om iedereen de mogelijkheid te geven zich dingen aan te schaffen, hoe klein het budget ook.
Tenslotte is er ruimte voor lezingen, workshops en kunnen er exposities rond up- en recycling georganiseerd worden.

De KiloMet, Bergensesteenweg 95, di-za van 10u tot 18u