De Heyvaertwijk: een bijzondere buurt in het hart van een bijzondere stad

De Heyvaertwijk was lange tijd het industriële centrum van Brussel en stond bekend om zijn concentratie van handelszaken gericht op de export van tweedehandswagens. Het is bovendien een opvangbuurt voor nieuwkomers. Ze zijn er op zoek naar huisvesting, een nieuwe start en werkgelegenheid.

De overheden hebben echter grote plannen voor de kanaalzone waarvan Heyvaert deel uitmaakt. Het doel ervan is het stadscentrum te verbinden met de buitenwijken volgens een duurzame toekomstvisie. Er wordt plaats gemaakt voor een nieuwe urbanisatie waarbij industrie, huisvesting en het sociale leven voor een interessante mix in de wijk zullen zorgen.

De Heyvaertwijk, zal net als de rest van de kanaalzone geïntegreerd worden in het nieuwe Brusselse Richtplan van aanleg met specifieke doelstellingen en voorschriften. Een park, Park van de kleine Zenne genoemd, ligt ter studie en zal op termijn Circularium doorkruisen.

D’Ieteren Centre… in het centrum van dit uitzonderlijke project

De site D’Ieteren Centre is sinds 1940 eigendom van D’Ieteren Immo. De site bevat vandaag een multimerkenconcessie, een mechaniekatelier en opslagruimten op een oppervlakte van 25.000 m2.

Deze automobielactiviteiten zullen stapsgewijs verhuizen waardoor prachtige ruimtes vrijkomen voor een nieuw type industrie en voor ondernemingen die meer in lijn liggen met de stad en met de tijd.