Circularium

Circularium, is de transformatie van meer dan 10.000 m2 industriële oppervlakte tot een groot centrum van innovatie en circulaire productie gewijd aan de stad. Een plek bestemd voor productieve activiteiten met korte voorzieningsketens, voor actoren uit de culturele sector en voor het buurtleven. Een ruimte voor iedereen, waar men werkt, leeft en elkaar ontmoet.

De site biedt talrijke voordelen. Hij ligt op een boogscheut van het stadscentrum, van het zuidstation en van het kanaal. De oppervlakte bedraagt ruim 2 hectaren (waarvan 6.850 m2 bebouwde overdekte + 5.250 m2 buitenruimten beschikbaar voor Circularium). De plafondhoogtes van de ruimten maakt verschillende soorten van industriële productie en culturele evenementen mogelijk. De bezetting ervan kan flexibel zijn in tijd en ruimte, in functie van de noden van eenieder.

Circularium wordt opgestart voor een duur van minstens 5 jaar en kan worden verlengd in functie van de evolutie van het project. Op termijn zal ook de rest van het terrein vrijkomen waardoor het project kan worden uitgebreid met een bijkomende oppervlakte van 10.000 m2.