Met zijn camper gaat Rolling Douche erop uit om daklozen te ontmoeten en biedt hun een mobiele hygiënedienst aan, die voorziet in de basisbehoeften waar ieder mens recht op heeft. Het aanbieden van een douche is ook een manier om mensen bewust te maken van hun eigen hygiëne en lichaam, om hun gevoel van eigenwaarde te vergroten, en om gebaren te herontdekken die in het dagelijks leven soms vergeten worden.

“De eerste ontmoeting is natuurlijk niet de douche. De eerste bijeenkomst is het aanbieden van een koffie, een koekje, en we praten met mensen. Zodra ze zich vertrouwd voelen in de plaats en bij ons, kunnen we een douche aanbieden. Over het algemeen komen degenen die een douche hebben genomen weer terug.”

Pascal Biesemans, directeur van de vzw Rolling Douche

Meer

In samenwerking met andere sociale actoren die aanwezig zijn in het Circularium, zoals L’Ilot en Samenlevingsopbouw, wil Rolling Douche de persoon ook ondersteunen in een reïntegratieproces door een deur te openen naar contacten en stappen die ze soms vergeten zijn: een ontmoeting met een huisbaas, een potentiële werkgever, het aangaan van relaties met andere mensen, enz.

Welkom in Circularium

Ben je op zoek naar een plek om jouw circulaire economie project op poten te zetten?

Stel je project aan ons voor!