“The Lokal Fototek Foundation” is een Brussels project gewijd aan lokale fotografie. Gebaseerd op archiefcollecties van gisteren of 50 jaar geleden.

 

Het is een plek waar fotografische samenwerkingen tot stand komen met de bewoners van de wijk op basis van nieuwe opnames (studio in de Lokal of op straat of bij de bewoners thuis) of in de vorm van verzamelingen en reproducties van oude beelden. In de Fototek zijn ook archieven te raadplegen, lokale archieven maar bijvoorbeeld ook de dozen van de “Fus√©e de la Motographie”, een gebundelde collectie Belgische fotografie geproduceerd tussen 2017 en 2019.

 

De Fototek wil zich op geen andere manier verrijken dan met beelden en teksten, het project is volledig gratis voor iedereen die mee wil doen. Of het nu is om foto’s te maken of om samen te werken. De ondernomen stappen moeten echter in overeenstemming zijn met de doelstellingen van de Stichting.

Meer

“The Lokal Fototek Foundation” biedt ook tentoonstellingen om de rijkdom aan beelden te presenteren die tijdens de laatste paar lokale visserijen zijn verzameld.

Welkom in Circularium

Ben je op zoek naar een plek om jouw circulaire economie project op poten te zetten?

Stel je project aan ons voor!